Kollégiumi ballagás - 2024

 

Mindig izgalommal várt esemény kollégiumunk életében a ballagás napja. Ezen a napon egy kis közösség ünnepli a végzős diákokat, teret adva az emlékeknek.
Az idén is így történt, melyet hagyományaink szerint a kollégiumi szerenád előzött meg. Szép dalokat hallgathattunk meg a végzős diákjainktól, majd megvendégelés keretei között kellemes beszélgetést folytattunk, felidézve az eltelt négy tanév emlékezetes kollégiumi pillanatait.

szerend 2024


2024. május 02-án kollégiumunk 12. évfolyamos diákjai elballagtak a kollégiumból. Délután 16 órától a két végzős csoportvezető nevelőtanár megtartotta az utolsó csoportfoglalkozást a búcsúzó diákoknak. A 11. évfolyamos tanulók átadták a virágot és a tarisznyát a 12. évfolyamos, ballagó társaiknak. 17 órakor felcsendültek mind a lány, mind a fiú épületben a ballagási menetet kísérő dalok, a végzősök elindultak a kollégiumi épületből az alsóbb évfolyamos tanulók tisztelgő sorfalai között.

ballags 2024 1


A színházterembe érve a végzősök a színpadon foglaltak helyet, az alsóbb évfolyamos társaik a nézőközönség számára fenntartott helyen ült le.
Az ünnepséget Sallai Kitti 11. évfolyamos tanuló szavai nyitották meg. A Himnusz meghallgatása után Ecsedi Norbert, Weöres Sándor Tíz lépcső című versét adta elő.
Ezt követően a 11. évfolyamos diákok nevében először Janowszky Gréta, majd Szemenyei Balázs búcsúzott el az ünnepelt diákoktól.
Ákos Ilyenek voltunk című dala után a végzősök nevében Kerekes Ágota, Varga Zsüliett és Miholka Róbert mondta el búcsúbeszédét.
Ezt követően a végzős diákok virággal köszöntötték nevelőtanáraikat és a kollégium dolgozóit.
A Suhancos Bájoló dalát követően Demeterné Barabás Andrea tanárnő, majd Bogár János tanárúr szívhez szóló szavakkal vett búcsút a végzősöktől.
A Piramis Szállj fel magasra című dalát követően Vigh Petra, a kollégiumi diákönkormányzat elnőke átadta a diákönkormányzatban végzett kimagasló munkáért járó elismerést Keresztes Fanni egykori DÖK elnöknek, végzős kollégistánknak.

ballags 2024 2


Bereczki Márta kollégiumvezető asszony átadta a kiemelkedő tanulmányi eredmények és közösségért végzett munka elismeréséül járó jutalmakat Ale Fruzsinának, Varga Zsüliettnek, Polgár Pannának, Kerekes Ágotának, Szilágyi Viktornak és Csordás Benedeknek. Kollégiumunk nagydíját, az Aranydió Díjat, Dr. Varga-Orvos Zoltán, díjalapító nyújtotta át Rusz Tamás 12.B osztályos tanulónak, aki kimagasló tanulmányi eredménye, egyénisége és tehetsége okán érdemelte ki a rangos elismerést.

Aranydi 2024 Ballags


Az ünnepség végén a Szózat csendült fel, majd a fiú kollégium mögötti parkos területen a ballagási fotózásra került sor. Hagyományainknak megfelelően ünnepi vacsorával zárult a ballagás.

ballags 2024

bázis szögletes 2023 2026    öko szögletes 2023     erasmus+  út a tudományhozlanguange cert